Arannyal teli amfórát találtak Olaszországban
2018. szeptember 14. írta: Erich

Arannyal teli amfórát találtak Olaszországban

2018. szeptember 5-én a Cressoni színházi komplexum alagsorában, falbontás közben aranyérmékkel töltött amfórára bukkantak Como-ban, Olaszországban.

Az i. sz. 5. századból való edényben 300 ókori aranyérmét találtak - értesült a Corriere della Sera című olasz lap. A kincsre egy új lakóház építésének előkészületei közben bukkantak. 

A helyi műemlékvédelmi hatóságok szerint az aranykincs egy nemesi családé lehetett, amely lopástól való félelmében rejtette a falba az aranypénzt. A késő római korban számos nemesi családnak volt villája a térségben. Como városát a régi rómaiak alapították. Olaszországban mindennaposak a régészeti leletek, egy antik aranypénzzel teli amfora felfedezése azonban még ott is ritkaságszámba megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr5114239309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása