A remény hatása
2021. május 28. írta: Erich

A remény hatása

A remény kisérlet


Az 50-es években a Harvardon egy durva kísérletetben Dr. Curt Richter patkányokat tett vízbe, hogy azt vizsgálja meddig képesek a vizet taposva fenntartani magukat a felszínen.


Ätlagosan 15 percig bírták, majd leálltak s elkezdtek sullyedni.
De mielőtt még a végkimerüléstől feladták volna, a kutatók kivették őket a vízből, megszárították és pár percig hagyták őket pihenni - majd újra visszahelyezték őket a vízbe egy második körre.


Szerinted mennyi ideig bírták a második alkalommal?
Emlékezz, pár perce még a végkimerülés határán voltak és már süllyedni kezdtek...


Tehát mennyi ideig tartottak ki másodjára?


További 15 percig?
10 percig?
5 percig?
Nem!
60 órán át!!
Nem, ez nem elírás.
60 óra úszás!
Mindebből azt a következtetést vonták le, hogy mivel a patkányok már HITTEK abban, hogy előbb-utóbb megmentik őket, olyan mértékben voltak képesek a testüket a végletekig használni, amit korábban elképzelhetetlennek tartottak.

Ha a remény egy teljesen kimerult patkányt ilyen hosszan képes életben tartani, mit tehet veled a saját hitrendszered ha hiszel magadban és saját képességeidben?
(Azmy Nawushad)

trappedwater.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr7916525768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása