Szomatizáció
2022. szeptember 29. írta: Erich

Szomatizáció

Hallottál már a SZOMATIZÁCIÓRÓL?

Mindent, amit nem fejezel ki, és az elméd nem tud megoldani, a testben felszívódik és fizikai tünetekké alakul, mint álmatlanság, gyomorfájás, fejfájás, hátfájás, légszomj, mellkasi fájdalmak, köhögés, allergia...

A tünetek fizikaiak, de a forrás érzelmi. A tested kifejezi azt, amit eddig nem voltál képes tudatosan feldolgozni, amíg nem tudatosulsz és nem lépsz be egy öngyógyító folyamatba. Az elfojtott érzelmek és a ki nem mondott szavak betegséggé és toxinná válnak a szervezet számára. A szomatizáció a pszichés szenvedés áthelyezése a fizikai szenvedésbe. A túl sok fájdalom a menedék hiányát jelzi. Az illető magányos, nem tudja megoldani az érzelmi problémákat, és önmagát hibáztatja, tudattalanul.

Az arcgyulladás gyakori tünete azoknak az embereknek, akik állandó elégedetlenség, szomorúság és düh állapotában élnek. Az allergia azt jelenti, hogy az illető olyan ingerlékeny pillanatokat él át közeli emberekkel, amelyek késleltetik személyes és szakmai fejlődését. A köhögés olyasmit jelképez, ami ‘fulladt’ vagy nehezen lenyelhető, mint például a torkon nem jön ki a düh, vagy egy témának vagy személynek a környezettudatosság. Mondd ki, amit gondolsz, sírj, ha szükséges, de engedd el a belső teredet, így elkerülve, hogy megfojtsanak a gondolataid és az érzelmeid. Nincs értelme figyelmen kívül hagyni az érzelmeidet. AMIKOR A SZÁJ BESZÉL, A TEST BESZÉL, beszélj a stresszről, beszélj szorongásról, beszélj depresszióról, beszélj aggodalmakról, irritációról, traumáról, félelmekről, szívfájdalomról, neheztelésről, bűntudatról... Ha nem tudod kifejezni az érzelmeidet, azok megnyilvánulhatnak a fizikai testedben, és nagymértékben ronthatják az életminőségedet. Ami nem válik szóvá, az tünetté válik! 

Betegségeink lelki okai felsorolva itt.

images_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr617942848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása