Elektromos autó zéró kibocsájtás???
2022. szeptember 29. írta: Erich

Elektromos autó zéró kibocsájtás???

(Angolból fordítva):
"Az akkumulátorok nem termelnek villamos energiát – a máshol termelt áramot tárolják, különösen szén, urán, természetes erőművek vagy dízelüzemű generátorok révén. "Tehát egyáltalán nem igaz az az állítás, miszerint egy elektromos autó zéró kibocsátású jármű.
Mivel az Egyesült Államokban termelt villamos energia negyven százaléka szénerőművekből származik, így a közúti elektromos autók negyven százaléka szénalapú.
De ez még nem minden. Aki izgatottan várja az elektromos autókat és a zöld forradalmat, annak érdemes közelebbről szemügyre vennie az akkumulátorokat, de szélturbinákat és napelemeket is.
Egy tipikus elektromos autó akkumulátor ezer fontot nyom, nagyjából akkora, mint egy bőrönd. 25 font lítium, hatvan font nikkel, 44 font mangán, 30 font kobalt, 200 font réz és 400 font alumínium, acélt és műanyagot tartalmaz. Több mint 6000 egyedi lítium ion sejt van benne.
Minden BEV elem elkészítéséhez 25 000 font sót kell feldolgoznod lítiumhoz, 30 000 font ércet kobalthoz, 5000 font gyantát nikkelhez és 25 000 font ércet rézből. Összesen 500.000 fontnyi földet kell kiásnod egy akkumulátorért. "
A napelemes rendszerek legnagyobb problémája a kemikáliák, amelyek a szilikátot a panelekhez használt kavicská alakítják. Az elegendő tiszta szilícium előállításához sósavval, kénsavval, fluoriddal, triklórotánnal és acetonnal kell kezelni.
Továbbá szükség van galliumra, arzenidre, réz-indium-gallium-diszelenidre és kadmium telluridra, amelyek szintén erősen mérgezőek. A szilikonpor veszélyt jelent a dolgozókra, és a csempék nem hasznosíthatóak újra.
A szélturbinák költség- és környezetrombolás szempontjából nem pluszultra. Minden szélmalom 1,688 tonnát nyom (23 ház súlyának megfelelő) és 1300 tonna betont, 295 tonna acélt, 48 tonna vasat, 24 tonna üveggyapot és a nehezen megnyerhető ritka talajt tartalmaz Neodym, Praseodym és Dysprosiumot. A három penge mindegyike 81 000 fontot nyom, élettartama 15-20 év, ami után pótolni kell őket. Használt rotor lapátokat nem tudjuk újrahasznosítani.
Bevallom, ezeknek a technológiáknak megvan a helyük, de túl kell tekinteni a kibocsátási szabadság mítoszán.
A „Going Green” utópisztikus ideálnak hangozhat, de ha reálisan és pártatlanul nézed a rejtett és beágyazott költségeket, rájössz, hogy a „Going Green” több kárt okoz a Föld környezetében, mint amilyennek látszik. Mindegyik.
Nem ellenzem a bányászatot, az elektromos járműveket, a szél- vagy a napenergiát. De megmutatom a helyzet valóságát.
Másoltam/beillesztettem, természetesen. Meghívlak, hogy add tovább a szöveget. https://www.linkedin.com/.../urn:li:activity...
borito-1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr1117942836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása