Vuhan biológiai fegyver 81-ből
2020. július 22. írta: Erich

Vuhan biológiai fegyver 81-ből

Vuhan-400 – ezen a néven bukkan fel egy biológiai fegyvereket előállító laborból kiszabadult kórokozó Dean Koontz: A sötétség szeme című regényében. Csak a véletlennek köszönhető a dermesztő hasonlóság fikció és valóság között?

A regény korai kiadásaiban (1981-es kiadásban) még Gorkij-400 volt a neve, és orosz tudósok fejlesztették ki, nem pedig egy Vuhan-környéki laborból származik, és csak később, 1990 körüli kiadásokban változtatták meg a nevét Wuhan-400-ra. Azért 30 év is szép idő a vírus előtt. Koontz egyetlen helyen sem említette, hogy történetével későbbi eseményeket jövendölne meg, a hasonlóságok csak a koronajárvány kitörése után kezdtek feltűnni az olvasóknak.

” […] egy Li Chen nevű kínai tudós emigrált az USA-ba, és magával hozott egy lemezt Kína legfontosabb és legveszélyesebb új biológiai fegyveréről, amelyet az elmúlt egy évtizedben állítottak elő. A neve Wuhan-400, mert Wuhan városában állították elő, és ez volt a laboratóriumi körülmények között előállított mikroorganizmus négyszázadik életképes törzse.”

Nem szeretnék semmit sem sugallni, csak érdekességként közöltem ezt a könyvet.

nevtelen_3.png

 

Extra:

Ezt a festményt 1962-ben készítette Walter Molino művész, és címe: ′′ Élet 2022-ben “

 

 

https_i_pinimg_com_originals_60_5c_7b_605c7b7e4ac41749f2c46b629a5b2fcb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr6016042522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása