Megúszták a Tolvajkergetők a koncepciós pereket
2019. április 10. írta: Erich

Megúszták a Tolvajkergetők a koncepciós pereket

Nem kell börtönbe vonulnia a „Tolvajkergetők”  négy tagjának. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében az első fokon kiszabott letöltendő szabadságvesztést felfüggesztettre, a felfüggesztett szabadságvesztéseket próbára bocsátásra enyhítette.

koncepciós per (vagy kirakatper) olyan per, melyet egy előre megtervezett (általában politikai) koncepció szerint folytatnak le. A koncepciós pereken belül megkülönböztethetünk konstruált pereket, amikor a vád hamis bizonyítékokon alapul. Másik fajtája a tendenciózus per. Ez esetben jogszabály- vagy törvénysértés történik, de általában a jogszabály vagy törvény kiforgatásával, vagy amorális jogszabályok alkalmazásával. Ezeket a pereket szintén előre megtervezett politikai koncepció miatt indítják.

Tomcat videói ITT

Akit érdekelnek a kifogásolt jogi problémák, annak álljon itt 17 videó!

maxresdefault_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erich.blog.hu/api/trackback/id/tr10014752251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása